Dagens første prosjekt syltet gresskar <3

Har masse prosjekter her hjemme å tester ut ting vi aldri har laget:)

I dag er ett sånn prosjekt vi har både matside og hageside men må være ærlig har aldri vært flink med å slrive oppskrifter så skal begynne med det her på bloggen.

Så andre også har muligheter til å årøve å lage tingene vi lager :)

Siden høsten har kommet er det for tiden stor aktivitet på kjøkknet her syltes og lages det masse ting :)

Har blitt insperert til å lage mest mulig fra grunnen av så da er det jo perfekt å lage og tilbrede råvarene selv fra bunnen av. 

Før i tiden var dette helt normalt noe de fleste gjorde både for å få lengst mulig holdbarhet på matvarene og ikke minst man kunne ikke gå i butikken å kjøpe eller hadde ikke råd.

Det er synd at sånne gamle tradisjoner er på tur ut men tror det er flere med oss som vil prøve å lage diverse ting :)

Det er ikke så vansklig det er litt tid krevende og i dag er det nok billigere å gå å kjøpe sånne ting på butikken. 

Men med å lage det selv får man en helt fantastisk smak og ikke minst du vet hva du spiser bort med alle Estoffer og andre ting du ikke vet hva er i maten.

 

I dag er dagen kommet til gresskar kjøpte to forskjellige typer gresskar å må innrømme at jeg har glemt navnene på de men regner med at man kan bruke alle typer gresskar :)



Her har jeg stilt opp det som trengs for å lage syltet gresskar. Som dere ser er det Svenske råvare som vi bruker det er fordi vi bor i Sverige. 

Det er ikke alt som heter det samme på Svensk som Norsk så skal oversette så godt vi kan :)

På dette bildet er det vinäger som er det samme som eddik på Norsk :)

Det er jo bra dere får jo samtidig lære dere mere Svensk aldri dumt å kunne flere språk :)

 

Her kommer oppskriften:

1 kilo gresskarkjøtt uten skall og kjærne.

2 matskjeer finhakket fersk ingefær.

2,5 dl eddik ( vi har brukt hvitvinseddik synes den er fin i smaken men tror de anbefaler sterkere eddik opp mot 12 %)

2,5 dl vann.

5 dl sukker.

i teskje salt.

2 hele ferske chili.

2 lime.

 




 

1. Skjær gresskarkjøttet i biter og finhakk ingefæren.

2. Hell eddik,vann,sukker,salt og ingefær i en kaserolle varm opp å få all sukker til å løses opp.

3. Ta line skjær av skallet også det hvite for det kan smake bittert . skjær dem i tynne skiver.

4. ta gresskarkjøttet, chili og limeskivene opp i kaserollen . Sett kaserollen på ett kjølig sted å la den stå der over natten eller lengre.

5.Dagen etterpå sett kaserollen på ovnen å varm opp innholdet la den småkoke i 10 minutter. Ta deretter å putt innholdet i rene syltetøyglass kork igjen å sett kjølig.

 

Som dere ser tar det litt tid å lage men er ikke vansklig :) Nå står våre glass å godgjør seg i kjøleskapet. Regner med at hvor lengre de får stå å godgjøre seg jo bedre blir de

 




Sånn da var våre syltede gresskar med lime og chili ferdig og klare for kjøleskapet <3

Dette skal brukes til kjøttmiddager som tilbehør <3

 

 

2 kommentarer

Benthe Myrvold

23.09.2014 kl.16:05

Ser spennende ut!! Dere må fortelle/skrive om hvordan det smakte :) Gleder meg til å få se mer av hva dere lager :)

heidiogmikael

23.09.2014 kl.19:46

Benthe Myrvold: Skal prøve å være flink å skrive hva det smakte :)

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits