I natt kom det som ikke skulle komme "frosten "

Ingen vackert syn som møtte meg ute i hagen i dag :(

Vi har vært fryktlig bortskjemt med kanon vær hele sommeren å det siste man har liksom fortrengt at sommeren snart er over.

Vil jo at den aldri skal ta slutt  så når frosten kom på besøk i natt var det ikke med glede jeg gikk ut å så både den ene og den andre planten som sqash,tomat og basillika hadde tatt kveld :(

 

Vi hadde årets første høst storm her forrige natten å det så ikke bra ut nede i hagen .

Så har brukt mange timer på å prøve å  rydde og redde det som reddes kan. Har bært inn planter som ikke liker frosten

og tatt opp av jorden det som kan taes opp.

 

Det ble mange trillebår lass som jeg har ryddet opp etter stormen å mange flere blir det.

Man kan si mye om hagearbeid men god trim man merker når man holder på i timesvis at man bruker muskler over hele kroppen å av og til finner man muskler man ikke viste at man hadde :)


 
Fikk rensket skikkelig  opp skikkelig i urtehagen å det trengtes:)

Det ser litt stusselig ut i urte hagen nå for jeg har nettopp høstet inn masse urter den siste runden før vinteren :)

Skal enda ta litt til før vinteren kommer men må si at vi er meget fornøyde med hva vi har fått av urtene.

Er det noe vi skal fortsette med er det urter å vi skal utvide vår urte hage og ikke minst mengden :)

Det finnes så mye man kan bruke urter til :) Skal skrive mere om urter i ett annet inlegg :)

 Det er ikke bare hagen som skal fikset før vintern kommer.

Vi holder på å isolere og skifte panel på en av husets vegger så jeg har malt noen av listene i dag :)

Det pleier ikke å ta så langt tid å skifte en vegg men når man må sage til plankene og listene selv av matriell fra gården her som har ligget på ett lager siden 1950-1960 tallet.

Det er litt kult at matriellet kommer fra skogen til herregården vi bor på å dette er skikkelig kvalitet. Men det er mye arbeid når vi må først sage opp plankene som vi skal ha dem å etterpå gå å bære dem hjem hit.

Men vi er heldigvis snart ferdig iallefall for i år til neste år er det neste vegg som skal få samme behandling :) Men tenk hvor flott det blir og ikke minst varmt inne til vinteren når det er islasjon i veggene :)

Må bare fortelle dere at det finnes islasjon noen steder i huset men på de elste delene av huset er det som er av isolasjon høy. Så oppe på kaldloftet stikker det høy ut mellom bjelkene :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits