Sprøstekt flesk med løksaus og kålstuing <3

I dag ble det skikkelig husmannskost her hjemme :)

Nå er det sånn at Heidi elsker kålstuing mens Mikael elsker løksaus.

Å da er det bare en ting å gjøre lage begge ting :)

Dette er en god middag men det blir en del oppvask når

man skal lage alt fra grunnen av men det er verdt det

å vi har heldigvis oppvask maskin :)

Kålstuing

Skjærte hvitkål i små biter å kok dem når de er ferdig sil av vannet.

Lag en hvitsaus vi hadde opp i grønnsaksfondu for å få mere smak

smaksett med salt,pepper å om man liker det er muskat godt.

Når hvitsausen er ferdig hell opp i kålen å rør om :)

 

Løksaus

eller rettere sagt dette er mere en løkstuing:)

Skjær løken i tynne skiver stek løken til den er myk ikke brun.

Lag hvitsaus hell opp i løken å krydre med det man liker vi hadde opp

i fett fra stekefettet og litt bulijong,salt og pepper:)

 

Stek salt svine sideflesk  i tynne skiver så mye som du liker

det vi liker når det er sprøstekt noen liker de når de er myke

det er en smaksak :) 

Kok poteter å pynt dem med litt grønt <3

Pynt fatet med grønnsaker og hell litt av stekefettet over kjøttet:)

Det smaker godt med sennep til å for de som vil er

tyttebær også godt til :)

 



 

 Heidi og Mikael <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits