Trylling med grønnsaker <3

Etter nytt år har man alltid sånne ideer om å spise mere

sundt og mindre kjøtt osv å når jeg laget denne retten ble det

akkurat sånn masse grønnsaker å lite kjøtt å vet dere hva det smakte

nesten litt for godt alt var bedre enn kjøttet så det er ingen fare å øke grønnsaker så lenge

de blir laget på en bra måte.Denne middagen tok en hel evighet å lage men

det var den verdt :)


Her er noen av grønnsakene skal skrive mere om de

under de andre bildene lengere ned :)



Her ser dere en ovnstekt polkabet på Norsk

blir det vell som polkagris better med andre ord en rot

grønnsak som er i samme familie som rødbetter disse har fargene 

til en polkagris inni røde og hvite ringer:) Grønnsaken smaker egentlig veldig

likt en fersk rødbett :) her er den stekt i ovnen med litt olje salt,pepper og fennikelfrø



Dette er en herlig frisk rødkålsalat jeg har revet fersk rødkål

tat biter av en appelsin opp i laget en deilig dressing

med saften fra sitron,appelsin,vineddik,salt,pepper

og finhakket fersk grønn chili. Dette har fått stått å

godgjort seg i kjøleskapet ett par timer <3



Å dette er en herlig frisk salat av hvitkål jeg har revet hvitkål i 

tynne strimler ,hakket tynne skiver med eple opp i deretter laget en

dressing av cremefranchie,sitron,salt,pepper,honning og litt urter.

Dette har fått stått å trekt seg i kjøleskapet i noen timer :)



Dette er grønnsaken som tok lengst tid å lage men smakte

utrolig godt :) det er en rotselleri . Nå skal jeg fortelle hva jeg har gjort med den.

Jeg pakket den inn i aleminiums folie å før den ble pallet inn la jeg noen store klikker

med smør oppe på den å hadde på en del salt,chili og pepper. Når den var 

pakket inn puttet jeg den inn i stekeovnen på 150 grader der fikk den bake/steke

i ca 2 timer. Når den var ferdig tok jeg den ut skjærte bort skallet rundt den å skar den i tykke

skiver så stekte jeg dem i stekepannen i smør så de fikk en fin steke yte :)

Her ser dere resultatet å vet dere det var verdt all tid på å lage den trodde ikke

at en rotselleri kunne være så god. Vi fant ut at det var nesten som ett kjøttstykke :)



Stekte ferske sjampionger :)



Vi hadde svine indre fileet til å som dere ser var det bare litt

kjøtt mens det var masse grønnsaker :)



Her er kjøtt og grønnsaker blandet på tallerken

det var utrolig godt å for at det ikke skulle bli

tørt laget jeg en sjampiong saus til :)


Fikk også laget noe jeg aldri har spist før Fennikel :)

Det blir nok ikke siste gangen vi spiser det for det

var kjempe godt jeg ovnstekte den delte den i to og hadde på hvitløk,salt

pepper og fennikelfrø en fantastisk grønnsak :)


Ett måltid som kan serveres til en konge spør du meg

godt og sundt <3

men som sagt det tok lang tid å lage den men det var det verdt :)

 

 

Heidi og Mikael <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits