Hvordan lage en smørgåstårte <3

Har lovet å skrive hvordan man lager en smørgåstårte

så da er det bare å gjøre det :) Smörgäs tårta som det heter på

Svensk er en fantastisk deilig matrett:) Det er sikkert mange måter

å lage en smørgåstårte det kommer jo ann på hva man liker:)

Noen lager den med kjøtt og andre med fisk å man kan sikkert lage 

den for veketarianer også alt handler om hva man liker:)

Dette er er en festrett som brukesmest til selskaper som dåp,konfirmasjon,

koldtbord eller når man får gjester. Når man tenker på våre tørre snitter vi serverer

i Norge blir man nesten flau etter å ha spist en god smørgås tårta for den er

himmelsk saftig og god å ikke minst den er lekker å se på om man pynter den fin:)

Vi har lager en smørgåstårte med fisk som vi synes er den beste skal prøve å

forklare og vise hvordan man gjør det er ikke vansklig men det tar ett døgn å få den ferdig så

man kan ikke ha dårlig tid :) Men det er vært å vente for du kommer ikke til å angre :)



Her kommer oppskriften med bilder nå er disse bildene som

kommer under her gamle ( derfor er datoen på noen av varene gått ut av dato for mange år siden )

men det gjør ingenting for det er fremgangen

og oppskriften som teller bildet over er fra i dag :)



Nå kommer det ann på hvor stor tårta du skal lage

men vi tar utgångspunkt i en tårta med 18 skiver ( det må

være veldig ferske toustbrød av loff her i Sverige heter det formfranska)

det vil si at man får 6 store posjoner :) så får man bare dobble oppover

hvor stor man vil ha evenuelt lage flere. Den jeg laget i dag var større :)

Man skjærer av alle skorper så man får fine like store firkanter med brød :)



Legg skivene som du ser på bildet på ett fat

som det skal ligge på :)



hardkok 4 egg deretter avkjøl dem

uner kaldt vann å skrell dem



Del dem først i skiver og deretter i små biter

dette skal brukes i den ene av to fyllinger

som skal legges mellom brødskivene:)



Man trenger creme fraiche og ekte majones

nå er det viktig at man bruker ekte ikke lightprodukter

vi har testet det men det ble ikke samme smaken.

Nå hører det til historien at Mikael prøvde å lage med

Svensk majones å det ble ikke like godt så jeg kjøper alltid med

meg fra Norge Mills majones for å få den rette smaken :)



Du trenger sennup,chili saus og tunfisk i olje :)



Deilig røkelaks og reker trenger du også :)

Til den første røren du skal lage

Trenger du :

1;5 dl  ekte majones

2 dl creme fraiche

150 gram røket laks skåret i små terninger

150 gram reker ferske eller fra boks

3 matskjeer med finhakket dill du kan bruke tørket også

Rør alt dette godt sammen jeg pleier å ha litt hvit pepper

litt salt og en liten dasj kajennepepper opp i :)



Så smører du røren over brødskivene sånn som er

gjort på bildet over:)



Deretter legger dere ett nytt lag med brødskiver

oppe på rørs som dere ser på det bildet over 

er det lagt egg skiver over men det har vi sluttet

med det blir bedre om man hakker sem i små biter

å har dem i den andre røren :)



Så har vi kommet til den andre røra å den lages

på denne måte :

1 dl ekte majones

1 dl creme fraiche

i boks med tunfisk i olje

i matskje med chilisaus

i matskje med sennup

i matskje med hakket dill man kan bruke tørket også :)

4 hardkokte egg i små biter

å jeg bruker litt hvit pepper litt salt

og en liten stenk av kajennepepper :)

Rør dette godt sammen å spre det over skivene som på bildet over :)



Legg de siste brødskivene over fylling

nr 2 deretter dekker du godt over alt med gladpack



Når du har dekt smørgås tårta med gladpak skal den stå

i kjøleskapet til dagen etterpå. Å om du lurer på hvorfor

det er så viktig så skal jeg fortelle hvorfor. Brødene trenger 

det for å suge opp fugtighet fra de to rørene som ligger

mellom brødene så de blir saftige å gode:)

Samtidig som rørene får tid til å hvile å godgjøre seg

til den skal pyntes :)



Dagen etterpå taes plasten av å man blander creme francie

og ekte majones det skal være ca 50%  av hver men jeg foretrekker

å ha mere creme francie enn majones det er jo en smaksak men jeg

synes den blir friskere i smaken :) Jeg putter også opp i litt salt,hvitpepper

og en liten stenk med kajennepepper. Du får smake deg frem.

Det går sikkert med  minst 1 boks med creme francie og en pose med majones.

deretter tar dere å smører dette oppe på tårten og rundt på sidene

Det er nå den skal pynetes som en kake så først er det at hele kaken

blir dekt av røren :)

Deretter pleier jeg å skjære agurker i tynne skiver å pynte 

rundt hele kaken synes det ser fint ut :)

Det er jo helt klart at man kan pynte den som man vil

akkurat som man gjør med andre kaker :)

Men synes man skal holde seg litt til det som er i tårta

pga av smaken så jeg har pyntet denne med røket laks

fersk dill, reker,agurk og sitronskiver og en tomat :)

Skal legge ut noen bilder av  smørgås tårter vi har laget her 

så dere kan se de trenger ikke være like :)



 



 

 





Da håper jeg at det er flere som har

lyst til å prøve seg på å lage smørgås tårta :)

Det er en rett som de fleste liker den er fresh saftig

god mettende og rett og slett nydelig :)

 

 

Heidi og Mikael <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits