Blåskjell i 2 varianter <3

I dag kom jeg over ett godt tilbud på

blåskjell å kunne ikke la være å kjøpe:)

Slo til med 3 kilo så det ble rene 

spisegilde hjemme :)

Vår favoritt måte å tilbrede blåskjellene

var den ene måten å den andre var å koke

blåskjellene med fløte :)



Hvordan vi tilbreder disse er

enkelt og godt :)

Ta de levende blåskjellene

i kaldt vann å skjekk at alle skjellene

lever. Det betyr at alle skjellene 

lukker seg. Gjør dem inne det eller

har store skader kast dem de skal ikke spises.

Kok blåskjellene i lettsaltet vann til alle

åpner seg :)

Hell av vannet å la blåskjellene avkjøles

mens de gjør det lag den fantastiske

røren man skal helle over skjellene.

Ta 300 gram smør

 2 hvitløks kløfter

1 dl fersk eller frossen kruspersille

saft fra fersk sitron

litt pepper

Smelt smøret å blandt alt sammen

til en røre :)

Del blåskjellene i to å ta vare på

den delen der blåskjellet kjøttet sitter

legg den ned med ryggen ned.

Fordel røren over aller blåskjellene

Putt alle skjellene inn i stekeovnen på 

200 grader og stek dem til skjellene er 

gratinert ca 10-15 min spørsp på hvor

store skjellene er.

Server skjellene med fersk brød og fersk

sitron som man kan dryppe over etter

smak :) å nyt kjempe godt <3






En del av blå skjellene brukte vi

til å lage blåskjell med fløte.

det man gjør er å først teste at

skjellene er levende og hele å

om skjellene ikke ser rene ut 

ta dem i kaldt vann å skrubb dem

så de blir rene og fine :)

Kok opp skjellene med fløte

jeg lager dette som en suppe

så jeg slår til med masse fløte

så det dekker blåskjellene man

kan sikker blade ut med melk også

så knuser jeg hvitløk biter og hakker 

vanlig løk i små biter.

Kok opp å hell litt pepper og smak til med salt.

Man koker til alle skjellene åpner seg om

noen skjell ikke åpner seg så ikke spis dem

Da er det bare å servere  blåskjellene med 

og fløte kraften i suppe tallerkner

spises som suppe husk  ruskefat til 

skjellende  :) Serveres med fersk brød:)

Smaker veldig godt :)




Å fant to bananbakelser

det er det det heter her i Sverige 

pyntet det med jordbær å vips der

hadde vi en desset også :)




 

Heidi og Mikael <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits