Løvetann sirup <3

Hvorfor sloss med ugress om man kan

bli venner med dem å spise dem opp <3

I dag er det løvetannens tur eller maskros

som det heter her i Sverige som skal testes ut :)

Fant en oppskrift på løvetann sirup å tenkte at det

må man prøve å etter å ha laget min egen vri etter

hva vi liker ble den himla god :)

Så la oss se hvordan sirupen ble til :)

Først gikk turen midt ute på jordet

lengt vekk fra veien og annet som 

kan forurense blomstene.

Masse fine eksemplarer av

løvetannen,man tar bare å plukker

blomstene :)Pass på at alle blomstene

er av beste kvalitet <3Her har jeg plukket en hel haug

løvetann blomster <3Det er ikke ofte man tar seg tid

å studerer løvetannen. Det er synd

for det er en utrolig vakker blomst <3Her har jeg lagt blomstene i kaldt vann

å skylt dem godt vil ikke ha små dyr

og andre ting i min sirup :)Så begynner arbeidet med å dra ut alle

blomsterbladene. Nå finnes det så mye

løvetann så man trenger ikke være så nøye

med hver blomst ta ut det som er lettest å ta

ut. Det tar litt tid det her men der hører jo til :)

 Legg blomsterbladene i en kaserolle å her 

kommer oppskriften :

1 liter med løvetann blomsterblader

1 liter kokende vann

skallet av en sitron

saften av en sitron

1 kilo sukker

litt atamon

Man tar blomsterbladene i en kaserolle

hell over det kokende vannet

hell opp i sitronskallet

og la dette stå å trekke i 30 minutter.

Ta en sil og sil dette kast blomsteravfallet

og putt tilbake resten i kaserollen.

Sett den på ovnen å ha opp i sukkeret

hell opp i sitron saften. La dette koke en stund.

Vask og rengjør det du skal ha sirupen i.

skyll ut med atamon.

Hell opp i sirupen sett det til avkjøling.

Hell opp i litt atamon og sett på lokket

å deretter oppbevarer du sirupen kjølig :)
Dette var den sirupen vi fikk var overasket

over smaken prøvde først den orginale

oppskriften uten sitron men den ble for søt 

og besk for vår smak. Så fant ut at med litt syre 

skulle det bli bedre. Å det ble det det smakte plutselig

veldig godt <3

Så nå lurer du sikkert på hva skal man bruke dette

til jo du kan bruke det til alt det du bruker sukker til

som søtning i teen,til desserter,på pannekaker i frokost

blandinger og i jogurten. Det er vell bare fantasien som setter

en stopper der :)Det er kult å prøve noe nytt å til

dere som sier hvorfor i allverden skal

vi spise ugress så kan jeg fortelle at det

er sunt å i løvetann er det C vitaminer,miniraler,

jern og kiselsyre <3

Så da blir dere kvitt litt ugress å samtidig

få en nydelig sirup og på toppen av det

hele få i dere både vitaminer og mineraler <3

Ha en fin kveld :)

 

Heidi og Mikael <3

8 kommentarer

Lene

05.06.2015 kl.21:44

Takk for oppskrift:-) hvor lenge er det holdbart?

heidiogmikael

05.06.2015 kl.22:40

Lene: Bare hyggelig når det kommer til holdbarhet er jeg ikke helt sikker men det er jo atamon i den å det forlenger jo holbarheten lenge:) Å hvis du lar sirupen stå kaldt vil jeg tro at den bør holde lenge:) Dette var første gang jeg lagde dette å holder på å vidreutvikle oppskriften for å få sirupen tykkere :) Har funnet ut hvordan skal lage en blogg om det når jeg får tid :) Ha en fin helg :)

Silje

21.05.2016 kl.15:45

Hei, hvor lenge skal den koke etter at man har hatt i sukkeret?

heidiogmikael

22.05.2016 kl.22:06

Silje: Hei jeg kokte det ca 25 minutter den ble veldig tyntflytene men smakte utrolig godt :) I år har jeg testet ut å lage en som var tykkere å da brukte jeg en annen oppskrift å der kokte jeg sirupen i 1 time da ble den veldig tykk og litt vansklig å få ut av glasset. Den ble også mye mørkere men den smakte også veldig godt jeg har brukt den i teen istedenfor sukker :) Men denne er veldig lett å bruke siden den er tyntflytene jeg har brukt den som sukker til og med i fløte når jeg pisket krem til bløtkake :) Har også brukt den istedenfor sukker på ferske jorbær det er jo bare fantasien som setter stopp :)

Mette Grøtting

30.05.2017 kl.00:10

Hei. Hva er atamon og hvor kjøpes det?

Veldig lyst til å prøve dette..

Mvh Mette 😊

heidiogmikael

04.06.2017 kl.22:55

Mette Grøtting: Hej sorry for seint svar har ikke hatt tid å være på nettot. Vi bor i Sverige å de selger det i alle matbutikker i poser med bilde av syltetøy eller saft på. Regner med at det er likadan i Norge kanske det heter noe annet. Men atamon er rett og slätt ett konserveringsmiddel i pulverform . Det finnes flere like sorter men synes denne er grei å gruke det finnes en som skal kokes samen med syltetøy/saft og en som skal røres inn etter at man har kokt opp syltetøy/saft ol. Gå på matbutikken å se hva de har i hylla er sikker på at du finner noe lignene det heter kanske ikke atamon men er sikkert det samme :) Lykke till :) MVH Heidi :)

Mette Simnor

04.06.2017 kl.17:23

Hei lurer på om det annet man kan bruke når man ikke har atamon?

heidiogmikael

04.06.2017 kl.22:59

Mette Simnor: Tror jeg ville gått i butiken å sett hva som er der de har helt sikkert akkurat det samme der som her i Sverige men det kan väll hette noe annet så les på hva de selger der. Atamon er ett hvitt puver man skal ha väldig lite av det i det man lager men det er ett smaklöst konserveringsmiddel.Ser at du har vært på løvetann sirap teknisk sett behöver man ikke atamon eller konserveringsmiddel i den jeg bruket det bare for sikkerhets skyld :) For det er så mye sukker i så det konserverar seg slev :) Men lykke till med å finne en annen konserveringsmiddel det må jo finnes i Norske hyller omså ellers får du kjøpe med deg når du skal till Sverige näste gang :) MVH Heidi :)

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor på Aspö det er en øy som ligger midt i Mäleren en av Sveriges störste innsjøer. Vi bor mist immellom byene/stadene Strängnäs og Enköping. Till dere som ikke er så kjent i Sverige ligger vårt hjem ca 1 times kjøring fra Stockholm men vi har andre byer/stader som er närmere som Eskilstuna og Västerås. Vi har flyttet rundt mye i vårt liv upplevd mere enn de fleste å har väldig mange hobbyer og lidenskaper men alle kommer till en punkt i sitt liv der de vil slå sine rötter ned å bosette noen letter längre enn andre for å finne sitt ultemate drømmested men tror vi encellig har klart det å håper på at det er her vi skal leve og bo :) Vi har også bestämt oss for å gjøre store forandringer i vårt liv vi har som sakt reist väldig mye og upplevd mye å vi har i mange år hatt en dröm som vi nå holder på å virkliggjøre. Det er ikke snakk om en jobb men en livstil som ikke bare kommer till å bli bra for oss men for mange andre også får vi håpe :) Vi bor i dag i på trägårdsmästeriet på en herregård som heter Säby må nok forklare for Normenn hva det betyr eller oversette det det betyr at vi bor i gartnerensbolig å har alt som har med gartneri osv En herregård er noe vi ikke har i Norge å i dette tillfälle er det det samme som ett gods. Fra gammelt av var dette ett helt lite samfund med alt som behövdes fra slott,mejeri ,smed,gartneri ,fjös og masse boliger. Det meste står igen i dag men mye er gjort om till boliger og sommarhus städet er opprinnelig fra 1200 talet så det er historie i alt her å ikke minst det må være en av Sveriges vackraste Steder å vi er så helige å få bo her . Vi har ett växthus på 180 kvadrat og vi har bygd om en bygning till kafé og gårdsbutikk å Heidi får holde på med det hun elsker mest sine urter/örter. Så nå i vår nye livstil følger det med en liten cafe, en gårdsbutikk og ett gartneri som på Svensk heter handelsträgård. Å det er her vi står i dag å vår nye livsstil begynte det vil si åpnet i påsken 2017 å vi elsker å bo her å siden Heidi alikevell er ute i hagen eller i växthuset med sine planter er det extra hygglig at man får folk hit så man kan være social å pengens vi får inn de går rett till å utvikle det her städet det er mye penger som går med når man holder på med gamle ting. Vår filosofi er att alle skal ha muligheten till å komne ut på landet nyte naturen oppleve noe nytt å kanske lære litt om urter samtidig :) Så det er väll en vinn vinn situvasjon for alle :) Mikael jobbet 100 % som voksenlærer innen yrkesfag men når han har fri og ferier vil han bruks all sin fritid ute i Sund örtagård som vi kaller oss. Skulle du være i närheten engang kom inom oss :) Vi har omså en egen facebookside https://www.facebook.com/Sund-Örtagård-184542045296063/ å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3 Heidi og Mikael <3

Kategorier

Arkiv

hits