Suksessterte med Svensk vri <3

Imorgen er det den Svenske nasjonaldagen

å det er på tide å lære Svenskene å feire dagen:)

Å hva passer ikke med en kake da:)

Vi skal til vår naboer å feire imorgen å jeg ville

ha med en kake åmed tanke på det Svenske flagget

trengte jeg gul og blå farge:)

Skal være helt ærlig jeg har egentlig ikke bakt kaker

på snart 15 år det har den enkle grunn at jeg drev en

kro i ett år å bakte alle kaker fra grunnen selv å jeg ble vell

det man sier dritt lei av baking:) Var sikkert flink til å

lage kaker men kjenner at jeg er bra rusten på det nå

men det er vell som å sykle har du engang lært det så

kan du det å det gikk over all forventning.

Men ser jo at jeg må investere i flere runde kakeformer

og ett eller flere runde kakefat men ellers hadde jeg det

jeg trengte:)

Nå er kaken ferdig å håper våre fantastiske Svenske

naboer liker kaken :)

Det er en suksessterte med blåbær og masse Svenske flagg :)

Noe at det kjedligste jeg vet er oppskrifter men når det

gjelder baking vet jeg av erfaring at det er smart å følge dem

det er ikke sånn det er med mat at man tar litt her og der :)

Så jeg tenkte at jeg skulle legge ut masse bilder i oppskriften

så det ikke blir så kjedelig å lese :)



Her er bilde av den ferdige kaken

å som dere ser er jeg litt rusten på

å pynte kaker men det er jo smaken

som teller å den er nok perfekt :)



Dette trenger du :

250 malte mandler

200 gram melis/florsukker

3ss strøkne skjeer med hvetemel

3 ts med bakepulver

5 eggevitter

5 eggeplommer

150 gram sukker

1,5 dl fløte

150 gram meierismør som har romstempratur

jeg hadde blåbær men det var for 

å få den blåe fargen :) Det er fint med

reven sjokolade over så det er ett tips

om dere ikke skal lage det Svenske flagget:)



Da begynner vi det første

du gjør er å sette på oven

på 175 grader :)

Mal mandlene så de ser

ut som dette :)



Finn frem en bolle eller

noe dere kan bruke for å blande ting i :)



Bland opp i bollen

mandlene,melisen,hvetemel

og bakepulveret :)



Finn frem en miksmaster

å hell opp i alle eggevittene

pisk dem så de blir helt stive

og hvite :)



Nå er eggevittene ferdig å da blander

du forsiktig inn blandingen med mandel :)



Her er röra ferdig det er viktig at

du blander inn foriktig ikke med noen

miksmaster. Det ser ikke så lekkert ut

det her men når den er ferdig smaker

den kjempe godt :) Tror det blir kalt

mandelbunn :)



Finn frem 2 kakeformer på 20 cm

det var her jeg hadde ett stort problem

jeg hadde bare en gammel bakeform

på 24 cm men man løser tingene for

det jeg stekte dem etter hverandre. Men

det er klart kakebunnene ble jo ikke så

høye men trøster meg med at kaken ser jo

større ut :)

Husk at du skal fordele røra på to en til

hver bunn :)


 Når jeg holdt på kom gamle kunster

tilbake å vil vise dere dette trikset for det

er ett lett og smart triks:) Det finnes ikke

noe verre en en kake som sitter ifast i

bunnen på formen i verste fall går hele

kaken i stykker. Dette er genialt ta ett bakepapir

legg det oppe på den runde bunnen



Sett formen over å lås den fast

som dere ser på bildet her :)


 

Ta en saks klipp av det

overflødige bakepapire

smør sidene på innsiden

hell röra opp i å stek:)

Da er det ingen problem

å få kakene ut av formen

det blir vellykket hver gang.

Prøv det selv å se :)



Her er bunn nr 1 ferdig da var

det bare å steke den andre:)

Ovnen skal være 174 grader

å den skal stå midt i ovnen

i ca 25 minutter :)



Nå står kakebunnene til avkjøling

å du skal lage smørkremen :)

Ta en kaserolle hell opp i

sukker,eggeplommene og

fløten :)



Nå blir det litt arbeid rør sammen

tingene sett på platen ikke ha

for sterk varme. Det er viktig at 

du rører hele tiden det er ikke godt

med brent smak på smørkremen.

Rør helt til det koker la det småputre ett

par minutter. Da er den ferdig på ovnen

hell opp i røren i en bolle å sett den til

avkjøling :)



Når den er helt avkjølt

putter du opp i det meierismøret

det er viktig at det er mykt.

Ta frem miksmasteren å

rør godt sammen :)


Sånn der var smørkremen ferdig

å vet dere den smakte helt fantastisk :)



Legg en bunn nederst på fatet

amør ett lag med smørkrem,

legg på neste bunn og smør

smørkremen over den :)

her er det jo mange muligheter

til å få den til å se mye vakrere

det ble liksom litt lite smørkrem

når kaken ble større så om den

hadde vært 20 cm ikke 24 cm

hadde jeg hatt nok smørkrem

til å dekke sidene også :)

Men det gjør ingenting :)



Her har jeg pyntet kaken med

blåbær det skal liksom forestille

det Svenske flagget:) Egentlig burde

jeg vil gitt meg der med pynting men skal

jeg lære Svenskene å feire sin nasjonaldag

å vre stolte av sitt flagg:) Smelte jeg på en

hel haug med små Svenske flagg :)



Så dette er mitt bidrag

til den Svenske nasjonal

dagen håper Svenskene

setter pris på det :)

Å gratulerer med dagen Sverige

Hipp hipp hurra for Sverige <3

 

 

Heidi og Mikael <3

4 kommentarer

Silje S. Lopez

06.06.2015 kl.00:56

nam nam, høres godt ut :) må kose dere masse i morgen da:)

Iselin Renée

06.06.2015 kl.09:57

Ååh herlig :)

heidiogmikael

06.06.2015 kl.11:52

Silje S. Lopez: Takk vi har begynt dagen med flaggheising og frokost:) Senere er både vi og kaka på tur til naboene :) der venter det Svensk mat og sikkert en snaps også :)

heidiogmikael

06.06.2015 kl.11:53

Iselin Renée: Takk vi gläder oss till å spise den senare i dag :)

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits