Granskudd sirup som ble mørk og veldig stiv men utrolig god <3

Dere vet at man må teste seg frem for å finne den

perfekte oppskriften det er vell det jeg holder på

med . Jeg er ikke sånn som følger oppskrifter så

nøye utenom når det gjelder baking for der blir

det katastrofe rett som det er om man trikser og

fikser for mye :)

Men etter å ha googlet litt hit og dit så fant jeg

ut hvordan jeg skulle teste ut neste

granskudd sirup som dere ser lengre ned på

bloggen lagde jeg løvetannsirup her for noen uker

siden den var supergod men den var så tyntflytene

som vann å det har ikke jeg så mye sans for.

Så jeg ville ha en sirup med tykkelse å denne

gangen fikk jeg det så det holdt :)



Dette trenger du vann,sitron,timian

granskudd og sukker :)



Putt opp i granskuddene,timijanen,

vann, sitronsaften og sitronskall i en

kjele:) Kok opp å la det koke i ca 30

minutter på lav varme :) Sil alt etterpå

å ta vare på saften :)



Her kommer det litt vansklige

eller det er ikke vansklig men

heller slitsomme :)

Ta en kaserolle med tykk bunn

hell opp i ca 100 gram sukker

og tre spise skjer med kaldt vann

dette skal rører i hele tiden til

sukkeret kalimiserer seg å blir tykt

og fint så heller du litt og litt

av din granskuddsaft opp i mens

du rører hele tiden det er viktig. Det er

også viktig at saften er varm :)

Til slutt har all saften ca 3 dl kommet opp i

å da skal man helle resten av sukkeret

500 gram sukker:)


Når sukkeret er oppe i må du røre veldig

godt rundt til all sukker har løst seg opp:)



 
Når sukkeret er rørt godt

inn som på bildet over

kommer det noe veldig viktig

man legger en kvart fersk

sitron opp i gryte den skal ha skall

på seg. Det den gjør er å passe på

at sukkeret ikke krystaliserer seg:)



Det flotte nå er at du kan skru ned

på plata men pass på at det koker oppe

i den. Så skal det stå å småkoke

i 45 minutter du trenger ikke egentlig

å røre engang pg av at sitronen hjelper

deg :) Når det har gått 45 minutter

har røren skiftet farge denne ble ganske

mørk. Hell den opp i steriliserte glass

men vær veldig foriktig dette er ikke

noe man leker med farlige greier.

Så lar du sirupen avkjøle seg

å det er vell da du får svaret

på hvordan det egentlig gikk:)

Denne sirupen ble meget hard

å jeg hadde garantert for mye

sitron i den for den smakte mere

sitron en granbarskudd :)

Det skumle med denne var at den

smakte som gotteri man har

lyst til å ta seg en skje i tide

og utide å bare gå å slikke på den hehehe

så man kan nesten kalle den gotteri sirup:)

Den er for tykk til å bruke på pannekaker

men man kan sikkert bruke den i te og

varme ting ;)



Sånn der var sirupen kald og

ferdig så over til teskje testen :)



Her kan man virklig si seig

som sirup :) Personlig synes

jeg denne sirupen var meget 

god men som sagt det ble for mye

sitron så den smakte mest sitron

det er jo ingen feil med det :)

Men problemet med denne

sirupen er at den ikke er så

anvendlig for den er for stiv:)

Men god var den å det er jo

en smaks sak hva man liker

å hvordan man vil ha sin sirup :)

Følg med på neste granskudd sirup

for jeg gir meg ikke før jeg finner

den rette balangsen :)

Heidi og Mikael <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits