Granskudd sirup med den perfekte tykkelsen <3

 Det er sant det dem sier jeg er sta å 

gir meg ikke så lett på jakten etter den perfekte

granskudd sirupen :)

Så her kommer tredje oppskriften :



Dette trenger du :




!00 gram sukker

500 gram sukker

1 tskje natrriumsoda

3 dl vann

en kart sitron

granbarskudd

fersk timijan



I gamle dager brukte de granbarsirup

mot hoste og timijan for å lasne på slim

i halsen. Det ble faktisk brukt som en

medesin istedenfor hostesaft tok de

en spiseskje med granbarsirup.

Den smurte den irriterte halsen

og timijanen hjalp til med å løsne

slimet. Det var en lindrene medesin:)

Sellv om sukker ikke er  sundt er

urtene jeg putter opp i det sundt

å man kan bruke det til masse:)

Sirup kan egentlig erstatte alt du

bruker sukker til som søte teen,

i bakverk,over jfrokostblandingen

og i desserter og min favoritt på

pannekaker:) Men prøv den på

iskrem og grøt også :)

Men for å lage den perfekte sirupen

må man finne den rette balangsen å

denne gangen har jeg funnet den rette

tykkelsen på sirupen iallefall :)

Så sånn lager du denne sirupen :)



Kok granbarskuddene i vannet

i ca 20 minutter sil av vannet/saften.

Ta godt vare på saften kast resten i komposten :)



Finn frem en kjele med

tykk bunn hell opp i 100 gram

sukker og 3 spiseskjer med kaldt vann.

Dette skal røres rundt til det karameliserer 

seg da tar du granbarskudd saften ( denne må 

være varm ) i litt etter litt mens du rører rundt hele tiden:)

Når all saften er rört inn tilsetter su resten av sukkeret

500 gram å du skal røre i kjelen

hele tiden dette er viktig :)

Når alt sukkeret er rørt inn

å ser ut som dette



Da tilsetter du den kvarte

sitronen. Dette er viktig :)



Skru ned på platen men pass på

at det koker dette skal nå koke

i 45 minutter. Det flotte nå er at

siruppen klarer seg selv med hjelp 

av sitronen :) Sitronen passer på at

sukkeret ikke kristaliserer seg:)

Man trenger egentlig ikke å røre

rundt men jeg gjør det av og til

mest for å sjekke hvordan det

går med sirupen :)

Den vil skifte farge under prosessen:)

Før dere heller opp i siruppen te en 

tskje med natriumsoda dette for å øke

holdbarheten på sirupen :)

Finn fram steriliserte glass med lokk

hell opp i sirupen :)

Må på nytt advare dette er ikke noe å

leke med det er egentlig lifsfarlig får

man det på seg får man meget stygge brannsår.




Her er siruppeh helt i glass vi fikk

av denne røren 3,5 sånne glass

men vi har gitt bort og spist opp

de andre:) Ett tips må være

å sette alt det du har brukt av 

utstyr i vann og prøve å vaske dem

fortes mulig for når det stivner kan det

være vansklig å få det vekk :)

Så kommer teskje testen min



Å den besto testen med glans

den var verken for tynn eller

for tykk den var helt perfekt :)

Å den kan brukes til det meste :)

Når det gjelder smaken var den

meget god men jeg savnet mere smak

av granbar så jeg skal forsøke igjen

denne å da med granbar ikke granbarskudd

som har en meget mild smak :)

Jeg er ute etter det unike men den er mere

en god nok for pannekaker og andre ting

å det kan jeg si den slår den dyre lønnesirupen

du kjøper i butikken med hestlengder :)

Når det gjelder holdbarheten på denne sirupen

vil jeg tro så lenge de står med tette lokk og

kaldt sikkert ett år og sikkert lengre også :)

Heidi og Mikael <3

2 kommentarer

Bettina

01.06.2016 kl.08:56

Hei, ville bare si takk for oppskrift på granbar sirup. Denne må prøves, har prøvd før men ble for tynn for meg også. Gjør et forsøk i dag om jeg finner noen skudd som ikke har kommet så alt for langt. Du skriver at du skal forsøke med granbar og ikke skudd, er det like greit ? I min uvitenhet trodde jeg bare at det bar skuddene som var spisbare, men blir glad om det ikek er sånn :-) Flott side du har.

heidiogmikael

01.06.2016 kl.11:35

Bettina: Hei nå er det sånn at det er i granbar eller for den saks skyld furuskuddene all näringen sitter. Det er der all vitaminene sitter men resten av nålens som vanlig granbar er ikke giftige de er bare mindre virkestoffer i så tenkte at de er sterkere i smaken :) Å da må det jo bli bra å ha opp i det også får å få en sterkere smak av granbar :)
Har ikke hatt tid å lage dette enda har tusen prosjekter på gang samtidig men tror jeg skal ta meg sammen å lage en ladning så jeg har :) Har løvetannsiripen ferdig i år iallefall :)
Har masse andre ting jeg skal teste ut men som sagt tiden rekker ikke til desverre :)
Ha en fin dag jeg er på tur ut her er det 27 varmegrader i skyggen så det er ikke så mye man klarer å gjøre ute men litt klarer man :) Heidi :)

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits