Spagetti pizzaiola <3

Jeg skal være helt ærlig jeg bruker så å si aldri

oppskrifter når jeg lager man med unnentak når jeg baker

kaker. Når vi var på ferie i Roma Italia for noen år siden

hadde jeg gledet meg vilt til all den deilige maten. For jeg hadde

også hørt at Italia det var landet med den beste pizzaenpatstaen

jeg nesten gikk å fantaserte om tomater,hvitløk,pizza,urter,

krydder og pasta før vi reiste dit....

Å fo en nedtur vi var der i en uke vi ble så skuffa over maten

jeg fikk ikke mine tomater så jeg gikk på butikken å kjøpte tomater

en kniv og salt som jeg spiste på hotell rommet. Maten var ingen høydere

vi var forskjellige steder å spiste hver dag men det vi hadde fantasert om

var der iallefall ikke å kan også si at vi bare spiset en gang inne i turistomrpde å

det var desedert den verste maten vi spiste. Så vi spiste der alle andre Italienere gikk.

Nå var dette i jula så tror kanskje det kan være en forklaring at det ikke var

tomat og urtesesong. Jeg har Italienske venner som er fra andre steder 

i Italia de sa at nei du må reise andre steder for å få god mat.

 

har tenkt mye på dette å tenker så her alle kan jo ikke ta feil av at det Italienske

kjøkknet er en skuffelse kanskje det var vår smaksløker det var feil med.

Det eneste jeg lærte meg å like i Italia var artistokker <3

Så når jeg kom over en gammel Italiensk kokebok her for en stund siden

tenkte jeg at nei nå var det på tide å teste ut å prøve å rette opp vårt intrykk

av Italiensk mat :) Å vet dere hva vi klarte det med første retten jeg laget

jeg følgte oppskriften til punkt og prikke å må si at jeg var skeptisk.

Men det ferdig resultatet var verdt det så dere skal få

oppskriften på retten som het spagetti pizzaiola

 

2 matskjeer olivenolje

2 hvitløkklyfter presset

250 g kjøttdeig

2 bokser med tomater

1 1/4 dl rødvin

1 matskje hakket kapers

1/2 tskje tørked merjam

1/2 teskje tørked basilika

salt og nymalt svartpepper etter smak

2 matskjeer med fersk hakket persille

500 gram spagetti.

Varm opp oljen i en middelstor kasserolle

tilsett hvitløk og fres på svak varme 1 min.

Tilsett kjøttdeigen og brun den godt

Tilsett tomatene,rødvin,kapers,merijam,basilika,

salt,pepper go det ett oppkok,senk varmen og la det

putre i ca 20 minutter til sausen er ca kokt til halvparten av vesken.

Kok opp pastane å før susen er ferdig hell av vannet å bland

pastaen godt inn i sausen å server med engang.

 

Å vet dere hva det var utrolig godt å nå har Italiensk

mat kommet inn på våre liker mat :)



Så det kommer flere Italienske retter

jeg vil lage men da skal jeg prøve å følge

oppskriften. 

Som nå kan si at Itialiensk mat er godt

om man får den servert med gode råvarer og kjærlighet <3

Nå vil jeg tilbake å se om jeg kan finne noen som kan lage

orntlig hjemme laget mat der å når det er sesong for tomater og urter <3

 

 

Heidi og Mikael <3

2 kommentarer

Linn Therese Dagsland

02.12.2015 kl.13:41

Ææhææhæ!! Vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg!! Det her så bare altfor, altfor godt ut :-O

heidiogmikael

02.12.2015 kl.13:44

Linn Therese Dagsland: hehehe da synes jeg du skal prøve å lage det .:)

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits