Slow cooker <3

Ja det er mye man har kjøpt å som har

lagret seg opp hjemme å man har ikke hatt tid

eller ork å finne frem å starte :)

Sånn er det med denne slow cookeren så den 

på butikken å tenkte den så spennende ut

hadde hørt litt om den å tenkte mest på om det fungerte 

er du jo perfekt da lager jo middagen seg selv mens

du kan gjøre andre tilng :)

Å den heter slow cooker å det er veldig sant ingen fastfood her

nei det tar 6 timer å lage middag men se det possitive at det

eneste du bør gjøre er å putte opp i den maten du skal ha

i maskinen så gjør den resten:) Iallefall nesten nå skal jeg fortelle

om mitt første forsøk å som alltid når jeg lager mat er det innpuls

laging du vet ingen planer tar det man har osv nå hører det til at

vi har så mye mat og ting her hjemme så det er nesten som en butikk:)

Jeg var inne på internett for å finne noen oppskrifter men fant faktisk

ingenting jeg kunne tenke meg eller at jeg ikke hadde akkurat det

jeg trengte hjemme så da gjør man som man alltid gjør lager ting av det man 

har :) Har en filosofi at så lenge man har prima råvarer og god kvalitet

kan man nesten ikke feile med mat det er bare å tilbrede det med kjærlighet

og krydder så blir det som regel veldig bra :)


Her er slow cookeren :)



 Jeg hadde som dere ser svinekjøtt, masse

deilige grønnsaker ,økologisk bulijong,salt

pepper,en boks med tomater,vann og sist

og ikke mins tørkede krydder fra hagen vår :)

Her er alt vasket renset og kuttet

La først ett lager med poteter

og deretter kjøtt


Så la jeg grønnsaker og kjøtt lagvis





Her er alle grønnsaker og kjøtt oppe i :)


Så helte jeg tomatene og krydder over

og til sist helte jeg på 2,5 dl vann



Da var det bare å ta på lokket å sette på


Nå skal slow cookeren lage maten for meg

jeg skal ikke røre den før om 6 timer., Grunnen til

at du ikke skal åpne lokket eller røre rundt er tempraturen

den skal bygge seg opp til den perfekte tempraturen

å den ligger ovenfor der bassiler liker seg åpner du

lokket kan tempraturen synke å det kan bli for lav

tempratur som ikke er bra for maten.

Så det er tryggest å ha tålmodighet å vente:)


Nå har det gått 6 timer jeg har tatt

av lokket det lukter godt å kan se at

det lille jeg hadde oppe i av vann har

blitt mye men det er jo veske fra

grønnsakene:)

Det fine med sånn tilbreding av mat er

det er ingen fett, det beholder alt av næring

og nyttestoffer og det blir en meget god

smak på kraften da alt sitter i den :)




 Det første jeg måtte gjøre var

å blande maten sammen for all krydder

lå jp på toppen. Å det er veldig vansklig å

krydre når man ikke kan smake seg til.

Så jeg merket at jeg ikke hadde kryddret

nok så fikk kryddret det og smak det til :)

Da var det bare å servere:)


Her er maten ferdig vil si at det ble

som en tynn kjøttgryte eller en tykk

kjøttsuppe:) Maten var god det beste

var kjøttet det var så mørt at det smeltet i

munnen :) Noen av grønnsakene var det

enda tyggemotstand i noe jeg liker :)

Søtpotatisen stakkars den hadde blitt

mos. Kraften var nok det beste med

denne retten den var kjempe god :)

Så hva har jeg lært av dette jo masse

jeg vil sette meg inn å lære mere å jeg ser for

meg kjøtt,fisk og kylling som lages med litt grønnsaker

i bunnen store stykker:) det tror jeg blir tingen:)

Elsker også tanken på at jeg kan lage ferdig alt

foreksempel på en lørdag ettermiddag sette det

i kjøleskapet å når jeg og Mikael reiser på

en av våre mange søndagsturer er det bare å

sette på slow cookeren å komme hjem til ferdig middag :)

Så det skal nok eksprimiteres med tid og stunder :)

 

 

Heidi og Mikael <3 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits