Himmelsk jordbær kake <3 <3 <3

Vi har masse kokebøker som jeg elsker å titte i

for å få insperasjon. Jeg følger nesten aldri en

oppskrift men har lært meg en ting når det gjelder

kaker gjør jeg det:)

Skal man få en bra kake nytter det ikke å helle opp i

litt her og der da blir det som regel katastrofe.

Jeg har også sett at når jeg skal lage en av disse 

fantastiske kakene man ser på bildene i kokebøkene

så ligner de ikke i heletatt på den jeg har laget selv om 

den smaker godt. 

Men det var helt til i går da fant jeg en oppskrift på

en bringebærmarengs kake å nei jeg hadde ikke bringebær

hjemme men en kilo ferske jordbær så da var saken klar

jeg går for en jordbær marengs kake :)

Å kan med hjertet på hånden si at dette er vell den kaken jeg

synes jeg har fått best til den ligner enda på bildet i kokeboka

selv om jeg har byttet bærene :) 

Å ja å vo må ikke glemme smaken den var nydelig å med

de litt syrlige jorbærene ble det ikke for søtt det ble en hel

sermoni med med deilige smaker av sjokolade marengs,krem

og deilige jordbær:)

Denne må dere teste ut å lage det var ikke vansklig men det tok lang tid 

å lage den så jeg lagde ferdig bunnene den ene dagen å gjorde

resten av kaka dagen etterpå :)

Her kommer bilder og oppskrift hvordan man lager kaka :)



Her er ett bilde av kaken når den er ferdig :)



her er bilder av hva du trenger :)



Du trenger:

3 eggevitter

knapt 2 dl sukker

1 tskje mais stivelse /maizena

25 gram mørk bloksjokolade reven

 

til fyllet

175 gram mørk blokksjokolade

5 dl fløte som er vispet til krem

Jordbær eller bringebær så mye som du vil ha



 

 

Da har du det du trenger til å lage denne gode kaken

Det første du må gjøre er å ta frem to bakepapir ark

på de skal du tegne to former på den ene og en form 

på den andre de skal være  10x25 cm. som du ser på bildet her:)

 



Først visper du eggevittene så de blir 

hardt skum deretter tar du halvparten av dukkeret

litt om gangen ned i røra å pisk det sammen til den

blir rigtig stiv og blank.

Så tar du i forsiktig resten av sukkeret og maisstivelsen

med en slikkepott og til slutt den revne sjokolanden å rør forsiktig

rundt.



Sånn ser røra ut da å nå er den klar til steking



Det her ser ikke så proft ut men så er 

ikke jeg noen proff men kan fortelle dere at man trenger

ikke proffe ting for å lage alt. Jeg har faktisk proffe sånne her 

poser med tilbehør men fant dem ikke sånn er det når man

har flyttet å ikke fått pakket opp alt:)

Men om dere ikke har noen proffe ting ta enbrødpuse klipp

ett lite hull i hjørne på den ene siden jeg  hadde en en liten sprøyte

med form som jeg fant men det går uten også. Fyll posen med røra

å begynn å trykk ut røra på de opptegnete formene



Her er første ferdig det er bare å

presse ut like lange pølser ved siden av hverandre



Å der var de to andre også ferdig <3

Husk at du skal ha tre bunner :)



Sett ovnen på 140 grader

stek begge platene samtidig inne i ovnen i

1 1/2 time men etter halve tiden ta å bytt plass

med platene den som er oppe skal være nede :)

Når det har gått 1,5 timer er de ferdig skru av ovnen 

men åpne ikke døra la kakebunnene stå der til de ble kalde.

Jeg lot dem stå der til dagen etterpå for da hadde jeg tid å

gjøre ferdig kaka :)

Å på bildet over ser dere to av de ferdige bunnene :)



Smelt sjokoladen i ett vannbad til dere som 

ikke vet hva det er er det en kasserolle med vann

å oppe i den ha har man en mindre bolle eller kasserolle.

Så setter man på platen å vannet i kaserollen under blir vamt

å da blir det man har oppe i bollen varmt men ikke  så mye

at det brenner seg. Som dere ser her har sjokoladen smeltet helt 

perfekt :)



Smør på den smeltede sjokoladen på

2 av bunnene la de avkjøle seg og stivne

tror det er lurt å bruke kokesjokolade vet ikke

om vanlig sjokolade stivner på samme måte

Jeg brukte en mørk kokesjokolade 55 %

å den passet perfekt men det finnes andre

det er vell en smaks sak :)



Her er jordbærene jeg brukte <3



Så pisker dere kremen jeg hadde litt sukker

oppe i men pisk den så den blir perfekt å jobbe med

jeg fant mitt profosjonelle utstyr etter litt leting så fylte

den med kremen å lagde små dutter med krem oppe på

de to bunnene med sjokolade og den siste uten <3 


Her er de to nedereste kakebunnene ferdig og lagt oppe

på hverandre da mangler bare toppen :)



Der var siste delen på å med litt

pynting så var kaken ferdig <3




Må si kaken var meget god bare pass på

at man ikke spiser for mye av den for da kan 

den bli vell litt for søt. Det er en stor kake

så nei vi spiste ikke opp alt på en gang jeg har spist i

dag også på den å den er like god å jeg sendte med

Mikael også kake på jobb i dag så det betyr at den

holder  iallefall i kjøleskapet en stund :)

Dette er nok en kake som jeg kommer

til å lage flere ganger :)

 

Heidi og Mikael <3

2 kommentarer

facelessfashiion

22.03.2016 kl.12:28

Så godt!

heidiogmikael

22.03.2016 kl.14:15

facelessfashiion: Takk :)

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits