Brennesle suppa med egg <3

Da var dagen kommet å på menyen

var det brennesle suppe på menyen:)

Det er ikke hver dag man tar doble hansker

på for å hente råvarer til middagen men må man så må man :)

 




Da var hanskene på å ut i hagen bar det

under nyprosebuskene fant jeg mange

små brennesle skudd.

Det er de som har mest vitaminer

og miniraler <3



Her har jeg plukket bollen full :)



Da kommer det en jobb som ikke var

like kul å dense brenneslen men pga

av hanskene brant jeg meg ikke en gang :)




 

Ferdig renset å klar til å ta med inn :)

Jeg lot dem ligge i vann en stund

så jeg var helt sikker på at jeg ikke hadde

noen små dyr eller andre ulumskheter oppe i :)

 

 

Da var brenneslen ren og klar

for koking:)

Lot den koke i ca 5 minutter å silte av:)


Hakket løk som skal opp i suppa

Stekte løken gyllen :)



Her er brenneslen ferdig kokt

da er det bare å sile av den :)




Da var det bare å ha alt opp

i en kaserolle hadde litt ferske

urter og kyllingbulijong.

Siden jeg ikke hadde noen oppskrift

å tok alt på sparket kan jeg si at det ble

en terning med kyllingbulijong for mye

for synes det ble litt for salt men ellers var

det perfekt :)




Så var det nare å helle opp i fløten

å la det koke litt til :)


Tenkte først å ha suppen sånn men

ombestemte meg å fant frem

stavmikseren :)

Kan fortelle at brennesle slutter å

brenne om den kokes tørkes osv

Da var det bare å bruke stavmikseren

til alt ble en fluffy lett deilig suppa :)



Kokte egg og delte det å hadde opp i

hadde også en stor klikk med creme fraiche noe

som ga en fin syrlig smak :)

Så hentet jeg gressløk og luftløk fra

hagen som jeg hadde over :)

Å der hadde mann en meget god ok litt for

salt men det var min feil men ellers en

veldig god suppe som er full av deilige vitaminer

og mineraler :)

 

Det er klart en sånn suppe kan lages sikkert på

1000 måter men det var denne jeg lagde vi kommer 

til å ha det flere ganger men da med mindre salt :)

 

 

Heidi og Mikael <3

 

 

4 kommentarer

21.04.2016 kl.11:28

Det då utrolig godt ut og må prøve det. :-)

heidiogmikael

21.04.2016 kl.11:38

Anonym: Var veldig godt bare pass på å ikke gjør samme feil som meg med å ta for mye bulijong oppe i:) Det er bedre å salte og krydre etterpå men ble vell litt ivrig :) Ha en fin dag :)

lisarorvik

21.04.2016 kl.12:40

Dette aå helt nydelig ut :)

heidiogmikael

21.04.2016 kl.14:17

lisarorvik: Takk :) ha en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits