Min første hjemmelagde ketsjup <3

Så var tiden kommet til å prøve å lage

sin egen ketsjup :)

Å nei som vanlig hadde jeg ingen oppskrift

så satt meg ned å tenkte på hva jeg skulle

ha oppe i og hvordan jeg skulle lage det :)

 

Kokte 1.6 kilo hele tomater i en kaserolle

så skinnet løsnet :)

 

Lot det avkjøles så jeg ikke brendte meg når

jeg skulle fjerne skallet og den delen der stilken

har sittet.

 

Som dere sikkert skjønner har jeg brent

meg før å tenkte at denne gangen skulle jeg være smart

å det var faktisk veldig lurt å la tomatene bli avkjølt :)

 

Så når de var renset skjærte jeg dem i biter pg la dem

i en kaserolle.

 

Der lot jet dem småkoke skjærte opp 3 gule løker

og la det opp i sammen med tomatene.

 

Deretter tok jeg en hel rød chili hakket den i

biter å la den opp i kaserollen :)

 

I det siste har jeg fått veldig dilla på fersk

ingefær så hadde oppe i ca 2 spise skjeer

med ingefær :)

 

Lot alt stå å småkoke så alt ble mykt 

hadde opp i honning,salt,sukker

hvitpepper,rødvins eddik og piripiri

saus:)

 

Når alt hadde kokt i ca 40 minutter var det

kokt inn såpass at det var klart. det hadde fått

den smaken jeg ville ha :)

 

jeg var ute etter god ketsjup med ett sting av

chili :)

 

Synes jeg fikk til det samtidig som det ble både

stert søtt og syrlig samtidig :)

 

Tok av kaserollen å lot det stå å avkjøles så

tok jeg en stavmikser og moste det så godt som

det gikk:)

 

Deretter silte jeg ketsjupen gjennom en sil så

alle klumper ble borte:)

 

Helte det opp i glass og satt det i kjøleskapet:)

 

Så nå har jeg fått min første egne ketsjup :)

 

Som dere ser på fargen ble den mere 

orange enn rød men sånn blir det når

man ikke tilsetter masse ting det er sånn

det ser ut når man lager det selv :)

 

Har testet ut min ketchup til pølser å det

var godt :)

 

Personil eter ikke jeg så mye kjøpe ketsjup

det blir til pølser og stekt egg for jeg synes

ketsjup har en tedens til å bli kvalmende.

 

Vil si at denne ketsjupen er mere som en

tomatsaus som kan brukes til mere enn 

ketsjup :)

 

Brukte den til stekt kjøtt å det smakte godt :)

 

Det er jo alltid gøy å teste ut nye ting å synes

det ble bra resultat med tanke på at jeg verken

hadde oppskrift eller aldri har prøvd å gjøre

noe sånn før :)

 

neste gang når jeg har spist opp mine glass

prøver jeg kanskje å lage det på en ny måte :)

 

Det er det som er fantastisk med mat at man kan

eksprimitere å det elsker jeg :)



 

 

 

Heidi og Mikael <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidiogmikael

heidiogmikael

47, Oslo

Hei vi heter Heidi og Mikael Sund bor i Tumbo i Kvicksund en liten plass mellom to store byer Västerås og Eskilstuna i Sverige :) Vi er meget aktive og har mange interesser som mat,reiser,natur,fotografering,historie,musikk og hage <3 Som dere ser i vår blogg har vi en stor urtehage/hage som Heidi bruker enormt mye tid på når Mikael er på jobb. Mikael jobber som yrkes lærer for voksne elever :) Prøver å få skrevet noen blogger når vi får tid å siden vi har en del Svenske lesere vil det også komme noen Svenske ord :) Velkommen til vår blogg og vår verden <3

Kategorier

Arkiv

hits