På tide å lære litt mere om a være birøkter <3

I dag har jeg og Mikael vært på Store Ekby Säteri

å lært oss litt mere om birøkting,hvordan ett bisamfunn er bygd

opp hvordan dyrene funger å om dronningen å så klart om

honning :)



 

 

Det er veldig intressant å lære seg nye ting mange ting tar vi som

en selfølge å tenker ikke på hvor det kommer fra å tror nok at honning

er ett sånt produkt alle har hört om honung alle har smalt det om man 

ikke er alergisk da men hvem vet så mye mere om det om man ikke har en

spesiell interesse for det ikke mange vil jeg tro.

 

Siden jeg nå skal begynne å lage salver og produkter av biwax ville

jeg så klart lære mere om det vil jo vite hva jeg har i produktene jeg lager:)

 

Mikael har alltid drømt om å ha en liten bikube samfunn hvem vet kanskje kommer

han en dag til å ha det å vi får vår egen honning og biwax det får tiden vise.

 

Men over til kveldens foredrag det var veldig intresant det var en biodler/birøkter 

som fortalte om hvordan bikubene er bygd opp han fortalte om hvordan

bisammfunnet fungerer å om alt som kan gå galt å ikke minst alst som går bra:)



 

 

Han hadde med seg forskjellige smaksprøver på honning som han hadde

høstet etter forskjellige tider i sesongen å der man kunne tydlig merke forskjell

i smaken etter hvilken blomster som biene hadde hentet nektar fra.

Den første honningen var tappet i juni å man kunne fint

smake smaken av løvetann/maskros den var også mørkere i fargen.

Bildet av den honningen ble så dårlig at jeg kan ikke legge den opp sånn

er det med mobil kamera.

Men det var en honning der biene hadde tatt nektar fra hvitkløver også :)



 

Den andre honningen var veldig lys å hadde kristalisert deg den var fra traps.


 

Den tredje honningen var fra siste tappingen på sensommeren å den hadde

den sterkeste smaken av mange blomster å den vi syntes smakte best



 

Så det var av den honningen vi kjøpte :)

 



Her er honningen vi kjøpte <3

 

En av grunnene til at jeg ville dit var for å lære å få tak i biwax rett fra birøkteren

å her er det jeg fikk tak i det er ganske stor forskjell fra den å den jeg har kjøpt

på helsekostbutikken.

Her kommer den biwaxen fra birøteren



 

Å sånn her ser den biwax jeg har kjøpt i helsekost butikken



 

Å om dere lurer på hvem jeg har mest tro på å skal bruke

i mine produkter er det så klart den fra biodleren/birøkteren da vet jeg 100%

hva jeg får jeg vet enda hvor hans bikuber står å at det ikke er tilsatt eller

gjort noe annet med den å at den er fra nærområdet å økologisk.

 

Så nå føler vi at vi vet litt mere om honning og ikke minst

om bier en da vi kom å det er bra :)

 

 

Heidi og Mikael <3

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits